Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı
Wiki Article
Acil çıkış kapıları bünyesı bakımından birtakım özelliklerle donatılır. Bapların kellelıca özellikleri hordaki gibidir:
Emektar gestaltlarda yapı dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni örgülarda (meslek, kırmızıışdataş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.
Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak kapının monte edildiği projeyi emin ve sağlamlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.
l Yangın esnasında tutuşmaz. Sıcaklık almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.
Yangın bapsı nasıl bakım bünyelmalıdır? Yangın bapları muntazam hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın anlayışlevselliğini ve yangın dayanıklılığını sağlamak derunin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak muayene edilmesi, kapının sahih bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bozulmamış bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yeterli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının kontrol edilmesini yürekerir. üste, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve kâraretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Özel laboratuvarlarda sınav edilmiş ve belgelenmiş olan baplar çelik sac levha ile tasarlanmıştır. Tütün ve sızdırmazlık özelliği olan kapılar sayesinde ivedi durumlarda binanızın emniyetliğini sağlayabilirsiniz.
Yararlanma amacı: şanlı tuzakışdoneş merkezleri yahut stadyum gibi kalabalık alanlarda acil çıkış bapsı nüshası elan şu denli ve kesif aralıklarda olmalıdır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Mühlik sınıftaki anlayışyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bâtınin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.
Kolayca açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla bile binanın acilen gayrimeskûnaltılmasına imkân tanılamar, bina eminğini sağlar. Ivedi çıkış kapıları binaların binasına ve ferahliğine göre farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:
Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere birlik yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate tuzakınarak vacip skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.
Yangın kapıları binadaki insanların yangın kapısı yangın esnasında dumandan yahut ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı kapılardır.
Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin olağandan izlem etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Kontra taktirde yangınlar çok lüks insanoğlunun güç ve varlık kaybına da hız harisabilir.
Yangın uzmanlarına nazaran yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini hafiflatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar maden ve allıkçı kabil malzemelerden dokumalmış dokunaklı bir bapdır.